De trouwlocatie

Chateau Presseux

Tijdens onze zoektocht zijn wij gevallen voor de charmes van een sprookjesachtig kasteel, Chateau Presseux genaamd. Trouwen doen we in het pittoreske Waalse kerkje, wat op het landgoed zelf ligt. Binnen in het koetshuis gaan we feesten, maar dat doen we ook buiten en in de statige 'salon' met schitterende kroonluchter waar je een fantastisch uitzicht over het mooie dal hebt!

Chateau Presseux

Het kasteel ademt geschiedenis uit...

Al in 1440 bouwde Engelbert van Schleiden op het landgoed een kasteel, koetshuis en een kapel. Verschillende eeuwen, tijdperken, oorlogen en bloeiperiodes gingen daarna voorbij. Chateau Presseux doorstond het allemaal. Het chateau had na Engelbert diverse eigenaren, zoals Baron Ferdinand van Macar die een van de oprichters was van de staat België, Graaf le Grelle, Louis Lepage die de fabrieken van Azote stichtte en uiteindelijk diens kleinzoon Stephan Nyst. Presseux werd in zijn rijke historie aangepast, uitgebreid, verbouwd en soms herbouwd, zoals direct na de Eerste Wereldoorlog. De Duitse bezetters staken Presseux toen in brand en Graaf le Grelle herstelde in twee jaar tijd de opgelopen schade. De meest recente restauratie vond echter eind jaren '90 plaats, in opdracht van de huidige eigenaren. Tegenwoordig is het chateau te huren als trouwlocatie en dat is nu precies wat wij gaan doen!

Chateau Presseux
Rue du Baron 12
4120 Sprimont België

De Locatie

Chateau Presseux - Kamer

Chateau Presseux - 1e Verdieping

Chateau Presseux - Lounge

Chateau Presseux

Kerkje op landgoed van Chateau Presseux

Chateau Presseux

Bereikbaarheid

Plan hier alvast je route voor dit magische weekend.

Plan je route

Overnachting

Voor de weekendgasten zijn er kamers gereserveerd in het kasteel.

In welke kamer je slaapt, hoor je vrijdag bij aankomst van het bruidspaar zelf.

Alternatieve locaties overnachting - zaterdaggasten

Speciaal voor onze gasten die wat verder weg wonen en waarvoor wij (sorry!) niet de locatie hebben verzorgd hebben we hieronder wat (hotel)suggesties op een rij gezet. Voel je trouwens ook vrij om van onderstaande suggesties af te wijken. We horen graag van jullie via RSVP je aanwezigheid en laat ons a.u.b. weten zodra de overnachting is bevestigd.

 

 

Heb je vragen?

Heb je vragen, wensen of suggesties waar Bas & Leonie niets van mogen weten, neem dan contact op met Marije Engberts of Mariska Briër.

belgischebruiloft@gmail.com

Marije: 06 1095 1978
Mariska: 06 4682 8596