• Over ons

    Het verhaal van Leonie & Bas

  • Over ons

    Het verhaal van Leonie & Bas

  • Over ons

    Het verhaal van Leonie & Bas

Hoe het allemaal begon

Het 'klikte' meteen

Hij

Het was een doordeweekse donderdagavond, om precies te zijn donderdag 26 augustus 2004 dat we onze sociëteit inliepen. Zoals gebruikelijk richting onze tafel waar we om 10 voor 10 een avond vol gezelligheid tegemoet gingen. Samen met mijn dispuutsgenoten tot in de late uurtjes feesten, je kon het slechter treffen. Uiteraard gebeurde het ook weleens dat ik daar een vriendinnetje aan over hield. Niet eentje voor de lange termijn, maar gezellig was het zeker.

Dat veranderde toen ik Leonie tegenkwam. Hard lachend met haar vriendin Denise, een glas bier in de hand en bovendien een lekker ding! Dat beviel me wel, die moest ik aanspreken. We hadden direct een hoop lol, het was erg gezellig en bovendien kon ik haar om 00:00 uur zoenen, want ze bleek jarig te zijn. In de weken erna spraken we regelmatig af. We dansten, lachten en dronken, ik tussen de colleges, Leonie tussen het werken door. Totdat Leonie besloot om een maand door Australië te reizen met haar vriendinnen. En dat was het. Dacht ik…

Zij

Met Denise afgesproken om weer eens “vanouds” naar de sociëteit te gaan. Om 0.00u konden we allebei weer een nieuw levensjaar inluiden. Dat was lang geleden en wat hadden we een lol. En ja daar stond hij dan, Bas, wat een leuke jongen! Gelukkig kwam hij mij feliciteren en hebben we heel gezellig met elkaar staan praten en ietsje meer dan dat. :-) Overigens was het de volgende dag op mijn werk iets minder prettig…

Wat een opluchting, na een paar dagen kwam daar dan toch het berichtje... Daar volgde de eerste afspraak uit en na een klein maandje vonden we allebei toch wel dat we “verkering” hadden. Ik wist dat hij wat jonger was en ook dat hij net weer opnieuw een studie was begonnen, dus ik had wel mijn twijfels of het zou gaan werken tussen ons…

The Story continues...

Echte liefde

Hij

Leuk zo’n reis down under, maar ik was hartstikke gek op haar en dan een maand ver weg van elkaar, dat vond ik niets, dus op zoek naar een escape. Tot die tijd woonde ik samen met Mark, Floris & Floor. Krap, druk, maar ontzettend gezellig. Dus als ik een maand op haar huis let, dan hoeft zij zich geen zorgen te maken hierover en kan ik alvast wennen. Bovendien werkte Leonie al ruim 5 jaar en ik was mijn eerste jaar van mijn studie nog niet eens goed doorgekomen. Het was precies het duwtje in mijn rug wat ik nodig had.

In de 3 jaar die volgde werd ik serieus, rondde ik mijn studie af en was het tijd om centen te verdienen. Kortom prioriteiten werden verlegd. We brachten veel tijd met elkaar door en maakten leuke uitstapjes. Wandelen door Amsterdam, over het strand, naar de kroeg, weekendjes weg en mooie reizen over de wereld. Ik kon er niet meer omheen: ik was verliefd! Nadat we een reis door Costa Rica hadden gemaakt begonnen we verder te fantaseren over de toekomst

Zij

Het was de eerste maanden wel even worstelen met de situatie, ik werken en hij studeren en stappen. Ik zag wel dat hij vol voor zijn studie ging en begon wat te matigen met de avondjes stappen. Zou het dan toch gaan werken? Inmiddels begon ik steeds meer voor hem te voelen, dus ik hoopte het zo. Een goede test was mijn reis naar Australië met Marije, Denise en Francine. Die hadden we in de zomer 2004 uitgedacht en februari 2005 was het dan zo ver. Wat een mooie reis en wat heb ik Bas gemist… en hij mij gelukkig ook! In de maand dat ik weg was, heeft hij op mijn huis gepast om vervolgens daarna niet meer weg te gaan.

Wat een heerlijke tijd hebben we in Amsterdam gehad, Bas rondde zijn studie af en ging werken. Maar naast het serieuze gedeelte was er ook tijd voor uitstapjes, gezellige dingen met vrienden zoals de vele barbecue avonden in het westerpark met Marije & Wouter en Denise & Paul, Koninginnedag vieren op de boot met de kruisridders, voetbal kijken met de kleitovriendinnen en nog veel meer. Ook was er tijd om mooie vakantiereizen te maken naar Canada, Cuba en Costa Rica. Met name deze laatste bestemming zal mij altijd bij blijven, hier namen we de beslissing om de volgende stap in onze relatie te zetten.

En daar was dan (eindelijk)

Het aanzoek

Hij

Al snel waren we eruit dat we graag kinderen wilde. Dat hebben we geweten, inmiddels zijn we 8 jaar papa en mama van 4 prachtige kinderen. Wat een geluk, iedere dag weer! Ondertussen echter niet getrouwd en de subtiele duwtjes in de rug namen spreekwoordelijk toe. Dus besloot ik Leonie op mijn eigen manier te vragen. Niet romantisch met zijn tweeën, maar op een moment dat ze het niet (meer) zou verwachten. Ik kocht een ring, verstopte deze in de auto en had bedacht dat ik haar wilde vragen op een locatie die we nooit zullen vergeten, Piazza del Campo, in Siena te Italië. Een echt intiem moment kan je daar niet maken, maar ik wilde heel graag dat de kinderen er bij waren. Dus slippers aan, water en zonnebrand in de rugzak en vooral de ring niet uit het oog verliezen. Zelfs hittegolf Lucifer was geen excuus, we moesten en zouden op het heetste moment van de dag naar Piazza del Campo. Hoewel ik de hele dag in mijn hoofd geoefend had wat ik zou zeggen kwam het er heel anders uit. Daarbij speelde mee dat Jasmijn niet meer wilde lopen en Feline het niet eerlijk dat Jasmijn werd getild, beide dames stonden er dus op dat ik hen tilden over het plein. Dus op mijn knieën gaan is niet helemaal gelukt. Het moment maakte veel indruk, na een minuut vroeg ik of ze nu ja had gezegd. Gelukkig was dat het geval! Goed nu konden we met een goed gevoel op weg naar Tom & Manon om samen met hen het glas te heffen. Ik denk nog vaak terug aan deze bijzondere dag!

Zij

Goed een volgende stap dus, maar welke? Trouwen of kinderen? Nou de keuze was snel “gemaakt”. Een jaar later kregen we een fantastische zoon om vervolgens de keuze te maken te verhuizen uit Amsterdam. In 2011 werd in Heiloo Feline geboren en in 2013 Danique & Jasmijn. Wat bijzonder allemaal. Toch bleef het feit dat we niet getrouwd waren bij mij wel heel erg kriebelen. Nou vanaf 2016 heeft Bas dat ook geweten. Totdat hij op mijn 40ste verjaardag vertelde dat 2018 “ons” jaar zou gaan worden, heb ik wat meer afgewacht. Overigens nooit gedacht dat hij mij op vakantie zou vragen. Het enige vreemde vond ik dat hij per se op het heetst van de dag midden in Siena wilde zijn. Dat doe je je kinderen toch niet aan! Daar had hij dus een hele goede reden voor. Ongeveer midden op het Piazza del Campo, met de kinderen erbij vroeg Bas mij ten huwelijk. JA, ik wil ontzettend graag met je trouwen! Helemaal overrompeld een ijsje gegeten om vervolgens onze vakantie voort te zetten bij Tom & Manon. Wat een bijzondere dag!

 

 

27 - 28 - 29 Juli 2018

Vier deze
bijzondere dag samen met ons

Rsvp